Založ si blog

Korupcia – riešenie?

Tento článok je vlastne úryvok z jednej knihy o demokracii. Čo na to poviete myslíte si,  že má autor pravdu?

 

Už veľa rokov rozmýšľam, či sa dá niekedy korupciu nejako odstrániť. Má korupcia nejaké výhody?

Čo je to korupcia? Korupcia je to, keď niekto za úplatok získa finančné zisky, ktoré by ináč nemal získať.

Korupcia je spojená hlavne so štátnou správou a s ich úradníkmi. Nikto nemôže korumpovať súkromného majiteľa tovaru, služby a pod. Je ťažké korumpovať pracovníkov v súkromných firmách, pretože majitelia týchto firiem vedia o tomto nebezpečenstve finančnej straty a, samozrejme, sa tomu bránia.

Takže jednoducho – dokiaľ budú existovať štáty a prerozdeľovanie majetku pomocou daní a potom následné „spravovanie takto vynútene odobratého majetku“, dotiaľ bude obrovská korupcia!!!!

Korupcia sa dá odstrániť len tak, že sa odstráni zdaňovanie štátov a prerozdeľovanie tohto majetku „pomocou štátnych úradníkov“. Je každému mysliacemu človeku jasné, že korupcia je krádež. Takže štátni úradníci, ktorí sú skorumpovaní, sú len obyčajní zlodeji.

Je logické, že demokratické vlády budú asi viac skorumpované, ako celoživotní vládcovia v daných štátoch, pretože celoživotní vládcovia nepotrebujú kradnúť tak rýchlo a intenzívne, ako úradníci a politici demokratických štátov, ktorí sú na svojich miestach len dočasne?

Je súčasne jasné, že vysoko postavení úradníci demokratických štátov sú vždy hlavní organizátori korupcie najhrubšieho zrna. Inak by tam za žiadnej vlády nevydržali, pretože každá nová demokratická vláda má len málo času, aby si ich lídri mohli nakradnúť čo najviac.

Súčasne je jasné, že odstupujúce vlády a ich úradníci sú vždy lojálni k nových korupčným zlodejom, ktorí nastupujú po nich.??

Sú to predsa ich „kolegovia“. Sú rovnakí, sú to tiež zlodeji.

Korupciu preto nemá záujem odstrániť žiadna nastupujúca vláda v demokratických štátoch. Sú to volebné finty na totálne tupé masy, ktoré skutočne nevedia “koľko bije”.

Dobre. Ale je niečo dobré na korupcii?

Asi nič. Pretože korupcia je krádež a kriminálna činnosť, tak totálne podporuje zlo a kriminalitu a vraždenie a všetko nemorálne konanie.

Ak chce ľudstvo odstrániť korupciu, musí odstrániť platenie daní a prerozdeľovanie takto vynútene zobraného majetku pomocou štátnych úradníkov.

Korupcia v Čechách a na Slovensku za obdobie od konca socializmu v roku 1991 do súčasnosti, rok 2005, sa zvýšila možno 100-násobne až 1000-násobne? Ak by som hodnotil mieru zvýšenia korupcie podľa výšky % národného dôchodku, aká finančná čiastka sa prerozdeľuje cez korupciu, tak zvýšenie korupcie bude určite viac ako 10 000 násobok za socializmu v čistých cenách. Tak má potom demokracia za tohto stavu trvalé politické prednosti? Je jasné, že tržná ekonomika je trvale poškodzovaná demokratickou korupciou.

Dá sa korupcia výrazne obmedziť už okamžite? Samozrejme, že sa to dá!! Ale žiadna demokratická vláda to neurobí! Sú to predsa hlavní organizátori korupcie v danom štáte ??

Ak by demokratická vláda chcela skutočne korupciu výrazne obmedziť, no tak riešenie je jednoduché. Schváli sa zákon podľa ktorého:

– Ten, kto korumpuje a platí peniaze nie je právne zodpovedný a postihnuteľný.

– Postihnuteľný bude len ten, kto peniaze prijal.

Navyše, kto peniaze platil pri preukázaní, že sa jednalo o korupciu, získa odmenu vo výške napr. 50 % sumy, ktorá bola zaplatená tomu, kto požadoval a dostal peniaze.

Ten, kto dostal peniaze, musí uhradiť štátu celú sumu, ktorou bol korumpovaný, z ktorej štát zaplatí uvedenú odmenu 50 % tomu, kto platil peniaze skorumpovanému subjektu. Ak nemá dosť peňazí, zoberú sa peniaze jeho rodinným príslušníkom, bývalým manželkám a pod., u ktorých sa zistí výrazný nárast majetku do 5 rokov pred časom korupcie. Pretože je predpoklad, že tento „mamľas“ je „starý známy“ a prešibaný recidivista a teda nebolo ľahké sa mu dostať na kobylku.

Stavím sa o čo chcete, že takýto zákon vaša demokratická vláda neschváli. To by si všetci tí demokratickí zlodeji urobili zákon sami proti sebe ?? To oni nikdy neurobia. Neurobia nikdy taký zákon, ktorí by bol jednoduchý a ľahko by ich ohrozoval v ich súčasnom bezpečnom kradnutí.

www.negativa.eu

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2018x
Priemerná čítanosť článkov: 2018x

Autor blogu

Kategórie

Archív